Digitale transformatie van61 vzw's in de gezondheidszorg

Context bij de referentie

 • Een eerstelijnszone is ...

  een geografisch afgebakend gebied, gevormd door 1 of meerdere gemeenten en aangestuurd door een zorgraad. 

 • Een zorgraad heeft als doel ...

  een effectieve en kwalitatieve eerstelijnszorg waar de burger centraal staat en die toegankelijk is voor iedereen. In Vlaanderen zijn er 60 zorgraden die ieder georganiseerd zijn als een autonome vzw. Vandaag zijn de zorgraden verantwoordelijk voor de lokale coördinatie van de vaccinaties in het kader van Covid-19.

 • Het VIVEL is ...

  Het Vlaams Instituut Voor de Eerste Lijn en is een door de Vlaamse overheid gesubsidieerde vzw die o.a. de (samen)werking van deze 60 vzw's ondersteunt.

Concreet helpt het VIVEL samen met o.a. de zorgraden mensen zoals Sam.

Het verhaal van Sam

Uitdagingen voor het project

1

Makkelijk informatie terugvinden en delen op één plek.


2

Efficiënte & veilige samenwerking binnen en tussen 61 vzw's.


3

Schaalbaarheid en impact van het VIVEL uitbreiden en versnellen.


Hoe gingen we te werk?

 • 1. Van idee naar visie

  In samenwerking met het VIVEL en onze partner Laurea Group capteren we de noden van de doelgroep en zetten we deze om naar een visie, KPI's, roadmap en een business case voor de directie en Raad van Bestuur van VIVEL.

 • 2. Van visie naar vereisten

  Het vertalen van de visie naar user stories en vervolgens functionele en niet-functionele vereisten die precies, niet-ambigue en testbaar zijn. In deze fase bepalen we tevens de uitrolstrategie en de high level technische oplossingsscenario's.

 • 3. Proof-of-Concept

  Het bouwen van de prioritaire functionaliteit en communicatie hierover met (een deel van) de doelgroep zodat hierop iteratief verder kan gewerkt worden en het platform snel waarde toevoegt. De eerste 50 gebruikers zijn een feit!

 • 4. Implementatie en verzekeren van adoptie

  Het iteratief verder implementeren van de product backlog en testen van het communicatie en samenwerkingsluik van het platform met verwerking van feedback van VIVEL en de eerste groep eindgebruikers. 

 • 5. Toevoegen use cases en verfijnen oplossing

  Het integreren van het leermanagementsysteem Totara in het Microsoft platform samen met VIVEL medewerkers en onze partner The Learning Hub. Het voorstellen en implementeren van custom oplossingen voor functionaliteiten die momenteel niet of niet voldoende door Microsoft of Totara aangeboden worden.

 • 6. Meten en hand-over naar klant

  Op basis van data uit verschillende bronnen een business analytics rapport creëren voor het VIVEL waarmee de evolutie en het gebruik van het platform kan opgevolgd worden.

Wat zegt VIVEL zelf?

Illustration

dr. Caroline Verlinde

Directeur Het VIVEL

Lorem ipsum

Illustration

dr. Sophie Liekens

Stafmedewerker het VIVEL

Lorem ipsum”

Illustration

Nik Silverans

Stafmedewerker het VIVEL

“Our company started to work with Quantum 4 years ago. We had only positive experience and implemented a lot of projects together. We’re totally satisfied and now we know that we can rely on Quantum experts any time.”

Illustration

Pasale Mokangi

Stafmedewerker het VIVEL

“Quantum is a reliable and professional company that applies high technology and creates exclusive programs for the clients. We highly appreciate this approach and will definitely continue our fruitful cooperation with them.”

Illustration

Fien ost

Community Manager digitaal platform zorgraden

“Quantum is a reliable and professional company that applies high technology and creates exclusive programs for the clients. We highly appreciate this approach and will definitely continue our fruitful cooperation with them.”

Wat is de impact 6 maanden na lancering?

1197

# Gebruikers platform

54 van de 60

# Eerstelijnszones wekelijks actief op het nieuwe platform

Partners

Laurea Group
Illustration
Illustration