Digitale transformatie van61 vzw's binnen zorg en welzijn in opdracht van:

Context bij de referentie

 • Een eerstelijnszone is ...

  een geografisch afgebakend gebied, gevormd door 1 of meerdere gemeenten en aangestuurd door een zorgraad. Meer info op eerstelijnszone.be.

 • Een zorgraad heeft als doel ...

  een effectieve en kwalitatieve eerstelijnszorg waar de burger centraal staat en die toegankelijk is voor iedereen. In Vlaanderen zijn er 60 zorgraden die ieder georganiseerd zijn als een autonome vzw. Vandaag zijn de zorgraden verantwoordelijk voor de lokale coördinatie van de vaccinaties in het kader van Covid-19.

 • VIVEL is ...

  Het Vlaams Instituut Voor de Eerste Lijn en is een door de Vlaamse overheid gesubsidieerde vzw die o.a. de (samen)werking van deze 60 vzw's ondersteunt. Meer info op vivel.be.

Uitdagingen voor het project

1

Makkelijk informatie terugvinden en delen op één plek.


2

Efficiënte & veilige samenwerking binnen en tussen 61 vzw's.


3

Schaalbaarheid en impact van VIVEL uitbreiden en versnellen.


Hoe gingen we te werk?

 • 1. Van idee naar visie

  In samenwerking met het VIVEL en in onderaanneming van onze partner Laurea Group capteren we de noden van de doelgroep en zetten we deze om naar een visie, KPI's, roadmap en een business case voor de directie en Raad van Bestuur van VIVEL.

 • 2. Van visie naar vereisten

  Het vertalen van de visie naar user stories en vervolgens functionele en niet-functionele vereisten die precies, niet-ambigue en testbaar zijn. In deze fase bepalen we tevens de uitrolstrategie en de high level technische oplossingsscenario's.

 • 3. Proof-of-Concept

  Het bouwen van de prioritaire functionaliteit en communicatie hierover met (een deel van) de doelgroep zodat hierop iteratief verder kan gewerkt worden en het platform snel waarde toevoegt. De eerste 50 gebruikers zijn een feit!

 • 4. Implementatie en verzekeren van adoptie

  Het iteratief verder implementeren van de product backlog en testen van het communicatie en samenwerkingsluik van het platform met verwerking van feedback van VIVEL en de eerste groep eindgebruikers. 

 • 5. Toevoegen use cases en verfijnen oplossing

  Het integreren van het leermanagementsysteem Totara in het Microsoft platform samen met VIVEL medewerkers en onze partner The Learning Hub. Het voorstellen en implementeren van custom oplossingen voor functionaliteiten die momenteel niet of niet voldoende door Microsoft of Totara aangeboden worden.

 • 6. Meten en hand-over naar klant

  Op basis van data uit verschillende bronnen een business analytics rapport creëren voor het VIVEL waarmee de evolutie en het gebruik van het platform kan opgevolgd worden.

Wat zegt VIVEL zelf?

Illustration

Sophie Liekens, Phd

Stafmedewerker VIVEL

"Ik leerde Mitch en Uncapped kennen op een moment dat de eerste golf van de COVID pandemie hard aankwam, zoveel informatie die op ons als nieuwe organisatie afkwam en tegelijk ook een sector met ongezien veel vragen en noden. De projectmanagement skills, de pro-actieve en waar nodig ook de reactieve aanpak van Mitch heeft VIVEL destijds versterkt om deze veelheid aan informatie gedeeld te krijgen onder de zorgraden. Ik zie het alvast als een enorm leerrijke, inspirerende en bovenal betrouwbare samenwerking in ongezien woelige tijden."

Illustration

Nik Silverans

Stafmedewerker VIVEL

“Het is fijn samenwerken met Nele van Uncapped. Ze denk zowel inhoudelijk als technisch mee.”

Illustration

Pasale Mokangi

Stafmedewerker VIVEL

“Op Jef van Uncapped kan je rekenen! Een dynamische, jonge en bevlogen kerel met de maturiteit en inzichten van een senior. Zacht en tegelijk doortastend, pragmatisch en tegelijk oplossingsgericht. Kortom, een zeer fijne samenwerking”

Illustration

Fien ost

Community Manager digitaal platform zorgraden

“Ik was blij dat ik dubbel kon lopen met Nele van Uncapped en dat mijn vragen snel beantwoord werden, zodat ik al doende kon leren en snel mijn rol als Community Manager van het nieuwe platform kon invullen.”

Illustration

dr. Caroline Verlinde

Directeur VIVEL

"Het Uncapped team was een erg welgekomen versterking van onze staf zowel in mankracht als expertise op een cruciaal moment in de groei en ontwikkeling van de eerste lijn in Vlaanderen. Uncapped kreeg zeer snel voeling met onze noden en die van onze complexe achterban. We kijken terug op een vlotte samenwerking dankzij duidelijke afspraken en voldoende flexibiliteit. Uncapped slaagde erin zeer snel een gebruiksvriendelijk digitaal communicatie-, leer- en deelplatform op te leveren binnen de vooropgestelde tijd, budget en scope. Dit platform bestaat uit Yammer, Teams, Sharepoint en Totara. Op aanraden van Uncapped besteedden we veel aandacht aan adoptie wat zich ondertussen vertaalt in een grote participatie van de zorgraden aan het digitaal platform. Dank Uncapped voor jullie uitstekende begeleiding en adviezen."

Wat is de impact 6 maanden na lancering?

1260

# Gebruikers platform

54 van de 60

# Eerstelijnszones wekelijks actief op het nieuwe platform

De juiste partner voor jou?

Boek iets in onze agenda en leg ons jouw uitdaging voor

Partners

Laurea Group
Illustration
Illustration